Zeepaardjesklas (1/2a)


Wat leuk dat u iets meer wilt weten over ons, groep 1/2a. Sinds het begin van dit jaar hebben wij een nieuwe naam gekregen, de Zeepaardjes!

Wij zijn dus de Zeepaardjes. Een hele gezellige, enthousiaste, nieuwsgierige en behulpzame groep kleuters bij elkaar. Juf Annelotte is de hele week onze juf. We zijn het jaar begonnen met 20 kinderen. Er zitten 13 kinderen in groep 2 en 7 kinderen in groep 1. Het komende jaar zullen er steeds meer kinderen in groep 1 bijkomen.

Het liefst spelen we de hele dag. We bouwen in de bouwhoek, spelen vadertje en moedertje in de huishoek en we kleuren de mooiste kleurplaten in de klas. In de kasten liggen heel veel spelletjes maar de puzzels zijn favoriet. De ene na de andere puzzel wordt uit de kast gepakt en als hij toch wat te moeilijk is, dan helpen we elkaar en maken we hem samen af. Wanneer we buiten spelen dan rijden we graag rondjes op de fiets, schommelen we heel hoog en maken we het lekkerste eten van zand. Naast het spelen, doen en leren we nog veel meer andere leuke dingen. We luisteren naar bijbelverhalen, zingen liedjes, klimmen en klauteren tijdens de gymles en op onze eigen kleutermanier zijn we ook al bezig met taal en rekenen.